Vlam – pelletkachels

Pelletkachel MCZ Cute met kolenkit
Met deze MCZ Cute is het allemaal begonnen

Onderhoud
Pelletkachels hebben onderhoud nodig.
Gedurende het jaar zult u zelf de kachel zeer regelmatig uitzuigen, het asbakje legen en schoonmaken en het ruitje reinigen.

Dit is echter niet voldoende.
Eén keer per jaar is er een grote onderhoudsbeurt nodig. Hierbij wordt het binnenwerk van de kachel helemaal stofvrij gemaakt. Ook de afvoerbuis tot aan het plafond (of muur – bij een afvoer direct naar buiten) wordt aan de binnenkant schoongemaakt.

Indien u dit wilt, kunt u bij een onderhoudsbeurt ook meteen uw schoorsteen laten vegen. Het jaarlijks laten vegen is nodig. Bij schade door brand zal uw verzekering namelijk om een bewijs vragen dat uw schoorsteen op tijd is geveegd. Op de factuur staat daarom schoorsteenvegen specifiek vermeld. Dit is voor de verzekering voldoende.

Storingen verhelpen
Wanneer u gedurende het jaar een storing heeft aan uw pelletkachel, die u niet zelf kunt oplossen, kunt u mij benaderen. Mijn streven is om binnen 24 uur de storing te verhelpen, tenzij het een complexe storing is waarvoor onderdelen nodig zijn die niet binnen 24 uur geleverd kunnen worden.

Installeren van uw pelletkachel
Wanneer u een pelletkachel heeft gekocht, kan ik de installatie voor u uitvoeren.

In dien er een Flexibele pijp door een bestaand schoorsteen kanaal getrokken moet worden raad ik u aan om dit door een ander bedrijf te laten doen.

Indien er een nieuw kanaal gemaakt moet worden van dubbelwandig rook kanaal kan ik dit voor u uitvoeren, aanpassing op bestaande gevel doorvoeren is in overleg altijd mogelijk na een vrijblijvende offerte.

In de prijslijst ziet u de verschillende mogelijkheden.

pelletkachels dakbedekking bestrating